Inscape

Inscape was moving into a brand new office space at 220 Bay St. and needed it to function in a variety of ways. The space would be used as a showroom, office, co-working space, student study space, and as training headquarters for North America.

figure3 was tasked with creating a space that would act as a blank canvas for a multitude of uses and clientele. It needed to be accommodating and welcoming to many different groups, a place where guests could feel at home while at work. By introducing residential elements into a commercial setting, figure3 created a fun and friendly atmosphere for Inscape, a space where staff and guests feel energized and inspired.

Rotate Your Device

Results by Design

The different zones of the office are given residential names and are intended to lead guests on a journey through the showroom, starting with a decompression zone in the entrance which creates a calming environment.

This opens up to a kitchen where Inscape's storage systems act as cabinetry, displaying the versatility of their product offering. The veranda features elegant seating along the window wall, encouraging guests and staff to sit and enjoy the vistas of the Toronto skyline. Biophilic elements are incorporated throughout the space, with plant life complemented by natural woods, concrete floors, and carpeting patterned with organic motifs.

Rotate Your Device

A kitchen naturally makes visitors feel welcome and encourages them to sit and settle in. This space allows staff to have a casual conversation with clients in an easy-going setting

A kitchen naturally makes visitors feel welcome and encourages them to sit and settle in. This space allows staff to have a casual conversation with clients in an easy-going setting

Results by Design

The different zones of the office are given residential names and are intended to lead guests on a journey through the showroom, starting with a decompression zone in the entrance which creates a calming environment.

This opens up to a kitchen where Inscape's storage systems act as cabinetry, displaying the versatility of their product offering. The veranda features elegant seating along the window wall, encouraging guests and staff to sit and enjoy the vistas of the Toronto skyline. Biophilic elements are incorporated throughout the space, with plant life complemented by natural woods, concrete floors, and carpeting patterned with organic motifs.

Rotate Your Device

The living room is intended to act as a waiting area for visitors. Individual zones with variations in seating options allow a variety of moments to occur between workers and clients.

Rotate Your Device

Inscape’s storage system doubles as an architectural feature, with low filing cabinets forming the seating surfaces.

The main boardroom, called the dining room, features clear glass walls that convey transparency and openness, but can also be covered with plush curtains when privacy is needed.

Technology is integrated seamlessly with a hidden microphone in the ceiling for conference calls, and a flexible furniture arrangement is created by using Inscape’s mobile training tables and lounge chairs.

Rotate Your Device

The library is a space for staff and clients to design, plan, and be creative. A seating area provides a spot for relaxed conversation, and a peg board and magnetic wall allow staff to create curated design concepts.

The library is a space for staff and clients to design, plan, and be creative. A seating area provides a spot for relaxed conversation, and a peg board and magnetic wall allow staff to create curated design concepts.

Rotate Your Device

The main boardroom, called the dining room, features clear glass walls that convey transparency and openness, but can also be covered with plush curtains when privacy is needed.

Rotate Your Device

The grotto is a jewel in a quiet corner. This small room used for phone calls and other private moments makes a bold statement and is a focal point in the otherwise understated design.

menu