TJX

Faced with increased competition from off-price retailers breaking into the Canadian market, TJX Canada (HomeSense, Winners and Marshalls) recognized the need to consolidate their Canadian head office.

With over 1,000 employees spread throughout three buildings in the GTA, TJX needed a new workplace strategy that anticipated future needs and offered employees a comfortable, flexible and expressive new home.

Rotate Your Device

Together under one roof

A comprehensive real estate assessment led TJX to decide on a new 400,000 sf design-build campus that fosters community and connection.

A soaring 3-storey staircase and airy central atrium strategically control people-flow throughout the facility, while a fashion runway ‘in the sky’ connects the two towers. From the etched map standing tall in reception to environmental branding and wayfinding inspired by Canada’s regions and landmarks paying homage to all things Canadian. To address major issues with inventory management, incoming and outgoing merchandise was centralized – reducing storage needs and freeing up floor space for collaboration zones.

Rotate Your Device

The dramatic central staircase physically and metaphorically links the staff at TJX's headoffice

A comprehensive real estate assessment led TJX to decide on a new 400,000 sf design-build campus that fosters community and connection.

A soaring 3-storey staircase and airy central atrium strategically control people-flow throughout the facility, while a fashion runway ‘in the sky’ connects the two towers. From the etched map standing tall in reception to environmental branding and wayfinding inspired by Canada’s regions and landmarks paying homage to all things Canadian. To address major issues with inventory management, incoming and outgoing merchandise was centralized – reducing storage needs and freeing up floor space for collaboration zones.

With room to grow

Branded ‘Envision’, the relocation and design project met four core goals.

It brought together three formerly disjointed groups; set achievable LEED objectives; accommodates future growth without interrupting workflow the floorplates in the west tower are designed to expand by 10,000 sf); and “walks the talk,” offering an expressive and balanced workplace.

Rotate Your Device
menu